Max

Max har gode, stærke gener og hans børn ligner ham utroligt meget. Men, takket være Mollys lange, flotte ben, er en del af hans børn både højere og tungere end farmand. Det fortæller vi ham dog ikke. For en god avlshan skal have selvtilliden i orden og rigtig kunne kurtisere de vakre damer, og det kan Max!

Vi lejer ikke Max ud til avl og kommer heller aldrig til det. Der er to væsentlige grunde. For det første vil vi kun bidrage til at fremme den danske hundebestand med sunde og raske hvalpe og det gælder både fysisk og psykisk.  Det kan vi kun stå inde for med egne hunhunde. Vi ved fra venner, der har hanhunde til udlån, er det er helt utroligt, hvor ukritiske hunhundeejere kan være, hvis de har sat næsen op efter hvalpe.. Eller har lovet børnene det..

De kommer med for unge tæver, for bidske tæver, tæver med genfejl, handicaps, eller nervøse tics. Mange hunhundeejere har ikke sat sig ind i, hvor stort et arbejde det er, at have hvalpe, hvis man vil gøre det ordentligt.  Af og til mangler den mest elementære viden og hvalpene ender med en kummerlig start på livet. Vi ville ikke skulle bestille andet end at sige “nej tak”.

Den anden gode grund er, at vi ønsker at holde Max fri for sygdomme. Især herpes overføres ved parring og kan føre til at hele hvalpekuld dør. Han kunne blive smittet af enhver fremmed hunhund, da man desværre sjældent tester for hunde-herpes i Danmark. Også peniskræft rammer oftere hanhunde, der parrer mange forskellige tæver. Så Max passer bare sine koner.

Vi har jo på egen krop erfaret, hvor svært det er at finde sunde hvalpe. Kun Molly er af egen avl, mens Max, Musse og Marta er købt. På trods af vores omhu, har vi måtte vælge en hvalp, hvor vi godt vidste, at der ville forestå et stort arbejde, når vi fik den hjem. Vi har også forelsket os og lukket øjnene for ikke helt optimale forhold, fordi vi bare ville den her hvalp. Vi har også oplevet, at hvalpene pludselig levede under langt ringere forhold, så snart alle var reserverede. Vi har en gang ladet en reservation gå tilbage, fordi hvalpene seks uger gamle pludselig var meget bange for mennesker. Her var noget helt galt. Vi har oplevet generel stor uvidenhed om korrekt hvalpekost, omsorg, socialisering og renlighedstræning.

Vi har købt en sød hvalp, der viste sig at være stort set blind, selvom sælgerens dyrlæge havde godkendt synet? Man har krav på at returnere sådan en hvalp, men det gjorde vi selvfølgelig ikke, for hvad ville hendes skæbne så blive? Hun blev i stedet opereret og steriliseret, da hun var et halvt år og lever et dejligt liv hos os.

Vi ved altså, hvordan det er at være “derude” og blive fanget og forelsket. For mange går det rigtig godt, men en del ender op med en masse uforudsete problemer, sorger og udgifter.

Og vores oplevelser stammer endda kun fra “stue-avl”. At købe hvalp fra en hvalpefabrik, er helt utænkeligt. Her køber man en tidsindstillet bombe, samtidigt med at man ved købet bidrager til, at opretholde en uanstændig branche.

Max møder I ikke som det første, når I kommer på besøg her første gang, for han gøer! Og det er helt naturligt. Når en hanhund lever som “en rigtig hanhund” og har både koner og børn, så passer han på dem alle med stor flid og meget lyd. Det skal man kunne leve med, når man har en avlshan.

Han ved godt, at hvalpene forsvinder, når der begynder at “komme fremmede”. Han kender også forskel på mænd og kvinder og især de første huer ham ikke. De ses som konkurrenter og han frygter meget, at de render med konerne. Ikke-kastrede hanhunde kommer slet ikke på besøg. Max ville kaste sig i kamp, uanset størrelsen på den anden hund.

Alt dette gælder kun for fremmede. Vores sønner og svigersønner forguder han og døtre og svigerdøtre er han alle forelsket i, på den mest charmerende måde.

Vi har i Max den dejligste, kælne, kærlige og smukke hanhund. Han elsker vores store familie og sover oftest i en af vores arme, på ryggen og med alle fire ben splattet ud. Han elsker alle børn. Han er også så vidunderlig en far, der glad vasker de helt små og først flygter brummende op i højden, når de bliver gamle nok til at jagte hans hale.

Han taler meget og gerne – og han nyder alt soignering, badning, mad og kærlighed.